Categories
General

Robots per assistir i seguir l’estat de salut de gent gran que viu sola

Aquesta notícia ens explica que s’estan fent proves amb assistents robòtics intel·ligents (ARI) capaços de fer un seguiment de l’estat de salut de persones grans que viuen soles. 

A la ciutat de Barcelona hi ha un gran quantitat de persones de més de 65 anys, i una quarta part d’aquestes persones viuen soles. L’Ajuntament està fent un estudi sobre si un robot assistent, el Misty II, pot ser una ajuda per millorar l’atenció cap a les persones grans que viuen soles i, d’aquesta manera, disminuir el seu aïllament i augmentar la seva qualitat de vida. 

Una empresa de Lleida, el Grup Saltó, ha cedit tres robots a l’Ajuntament de Barcelona per dur a terme aquesta prova pilot. Aquests robots han sigut deixats a tres persones majors de 65 anys que viuen soles per veure el seu funcionament en un entorn real.

El robot s’encarrega cada matí de monitoritzar l’estat de salut i de demanar a la persona com es troba, també controla la hora en que la persona es va a dormir. A més a més, si durant el dia hi hagués cap incidència, com que la persona caigués o es fes mal, el robot s’encarregaria de trucar als serveis d’urgències, i  podria grabar a la persona, per així els professionals observar l’estat amb el qual es troba.

L’estudi determinara la utilitat dels ARI per monitoritzar i determinar l’estat de salut, per reduir els oblits i per millorar la seguretat de les persones grans.

Link notícia: https://www.ccma.cat/324/proven-robots-per-assistir-i-seguir-lestat-de-salut-de-gent-gran-que-viu-sola/noticia/3079077/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *