Categories
General

El calcetín anticaida

Eurecat, el centre tecnològic de Catalunya, ha col·laborat amb AST per crear un mitjó intel·ligent amb sensors de força i pistes conductoras impreses. Aquest mitjó innovador monitoritza el moviment al caminar, controlant l’equilibri i prevenint caigudes. Va ser presentat a la fira LOPEC de Munic, el principal esdeveniment europeu dedicat a l’electrònica impresa.

Cristina Casellas, promotora tecnològica de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Embebuts d’Eurecat, destaca que el mitjó amb sensors està dissenyat per a diverses audiències, incloent esportistes, persones grans i treballadors. També destaca la seva aplicabilitat en l’àmbit de la salut i el benestar. Les dades recollides pels sensors es transmeten i recopilen mitjançant una aplicació mòbil, permetent el seguiment de la posició i trajectòria dels peus mentre es camina. Casellas ressalta el potencial de la tinta flexible en l’electrònica impresa, facilitant la seva integració amb els teixits mitjançant una tècnica d’impressió senzilla, beneficiant dissenyadors i enginyers tèxtils sense la necessitat de coneixements tècnics específics.

Enlace web:

https://www.lavanguardia.com/vida/20190322/461168958424/calcetin-inteligente-evita-caidas-eurecat.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *