Categories
General

Virtual reality in surgery and medicine

L’article tracta l’ús de la realitat virtual en cirurgia i medicina. Ens parla sobre que la realitat virtual s’ha utilitzat com a eina prometedora, permetent als metges i cirurgians practicar procediments complexos i millorar les seves habilitats (disminuint el marge d’error en procediments reals). No obstant, s’esmenta també, que s’ha utilitzat de manera efectiva per a formar estudiants de medicina i permetre’ls practicar en un entorn segur i controlat.

Per altra banda, també s’ha fet servir per a millorar l’experiència del pacient en medicina. Ens posa com a exemple les teràpies de rehabilitació, on els pacients poden participar en activitats virtuals que els ajudin a millorar la seva mobilitat i recuperació. Relacionat amb el benestar dels pacients, la realitat virtual també s’ha utilitzat per alleugerir el dolor, distreure’ls de procediments dolorosos i/o submergir -los en entorns relaxants.

L’article descriu alguns exemples d’ús de la realitat virtual en medicina, com la planificació preoperatòria en cirurgia, educació mèdica i teràpia virtual. També destaca que, tot i que és una tecnologia que té beneficis prometedors, encara hi ha aspectes per polir, com la manca de recerca en determinades àrees i problemes tècnics.

Seguidament, ens explica que els sistemes d’estereovisió tridimensionals (3D) s’estan utilitzant molt per a aplicacions endoscòpiques, els quals actualment s’estan planificant amb la neurocirurgia i la cirurgia laparoscòpica. Durant els cinc anys següents, és probable que els sistemes de realitat millorada i virtual es fusionin. Això permetrà que s’utilitzin imatges específiques del pacient en simuladors de realitat virtual o paisatges generats per ordinador per introduir-los en instruments de visualització quirúrgica.

En definitiva, l’article destaca l’ús creixent i prometedor de la realitat virtual en cirurgia i medicina, considerant que continuarà evolucionant i adquirint un paper important en el futur de l’atenció assistencial.

El Impacto De La Tecnología 5G En El Lugar De Trabajo - Adecco Institute

Referència Vancouver de l’article:
Chinnock C. Virtual reality in surgery and medicine. Hosp Technol Ser. 1994;13(18):1-48.

(Grup 7)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *