Categories
General

Progress in 3D bioprinting technology for tissue/organ regenerative engineering

L’article destaca els avenços en la tecnologia de bioimpressió 3D, que permet la creació de teixits i òrgans funcionals mitjançant la impressió de cèl·lules vives. Aquesta tecnologia ofereix nombroses aplicacions a l’enginyeria regenerativa, com la creació de pell, ossos i cartílag.

Aquests avenços són prometedors al camp de la medicina, ja que podrien permetre la fabricació d’òrgans a mida per a pacients que necessiten un trasplantament. A més, la bioimpressió 3D ofereix la possibilitat de produir teixits de manera més ràpida i eficient que els mètodes tradicionals.

L’article comença explicant els desafiaments en la regeneració de teixits i òrgans, com ara l’escassetat de donants, els problemes de compatibilitat immunològica i les llargues llistes d’espera per a trasplantaments, en el qual la bioimpressió 3D es presenta com una solució prometedora per a superar aquests reptes.

Després, descriu els diferents tipus de bioimpressores 3D disponibles en l’actualitat, com; basades en raig de tinta, extrusió i làser. Cada tipus d’impressora té els seus propis avantatges i les seves limitacions, però es va evolucionant per tal de millorar la precisió i la velocitat d’impressió.

Per altra banda, també destaca els avenços en materials bioimpresos, els quals han de ser biocompatibles i capaços de mantenir la viabilitat cel·lular, així com també han de  promoure la diferenciació cel·lular en el procés de regeneració. A més, es discuteixen les diferents tècniques utilitzades i s’exploren els diferents enfocaments per a la vascularització de teixits impresos en 3D, ja que la manca de subministrament de nutrients i oxigen és un dels desafiaments clau en la regeneració de teixits complexos.

En conclusió, s’espera que la bioimpressió 3D pugui eventualment generar teixits i òrgans funcionals per al trasplantament, destacant els avenços i el seu potencial per revolucionar l’enginyeria regenerativa de teixits i òrgans. Tot i que encara hi ha desafiaments significatius, la bioimpressió 3D ofereix una esperança prometedora per millorar la salut humana en el futur.

손상된 장기 똑같이 만들어 불치병 치료 나선다 | UNIST News Center

Referència Vancouver de l’article:
Matai I, Kaur G, Seyedsalehi A, McClinton A, Laurencin CT. Progress in 3D bioprinting technology for tissue/organ regenerative engineering. Biomaterials. gener 2020;226:119536.)

(Grup 7)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *