Categories
General

Sentir-te a casa i veure la família quan ets a l’UCI, gràcies a la realitat virtual

Aquesta notícia ens explica l’iniciativa de realitat virtual que posa en marxa l’Hospital de Mar per el procés d’humanització de les UCI.

Degut a la pandemia, les visites a les unitats de cures intensives han quedat molt lluny de l’objectiu d’humanitzar aquestes unitats i poder-les tenir obertes les 24h per les famílies. 

Les UCI salven vides, però estar alla pot deixar seqüeles, ja que és una experiència traumàtica. Una metgessa intensivista de l’UCI de l’Hospital del Mar, assegura que és una de les pitjors experiències vitals a que pot estar sotmès un individu i la seva família.

És per això que s’està estudiant les ulleres virtuals, per poder “treure” virtualment els pacients de les quatre parets que l’envolten i portar-los a paisatges de muntanya o mar. D’aquesta manera les UCI podrien ser més amables i podrien millorar l’estat anímic del pacient.

A més a més, en aquest hospital s’estudia com afecta l’estat emocional del pacient en la seva recuperació final, i per aquest motiu han creat les experiències sorpresa amb la família amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida del pacient en la seva tornada a casa i a la rutina. 

En aquesta notícia podem veure un reportatge d’una pacient de Covid que va estar a l’UCI dos mesos, on ens explica la seva experiència amb les ulleres de realitat virtual.

Link notícia: https://www.ccma.cat/324/sentir-te-a-casa-i-veure-la-familia-quan-ets-a-luci-gracies-a-la-realitat-virtual/noticia/3094045/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *