Categories
General

Mascaretes intel·ligents

Actualment tenim una disponibilitat de mascaretes, cosa que al començament de la pandèmia no teniem i, és ara quan les empreses tecnològiques han explorat noves vies per a millorar la seguretat i satisfer la demanda de la població.
Moltes empreses tecnològiques aposten per la fabricació de mascaretes intel·ligents com a alternativa a les mascaretes convencionals.

Hi ha alguns exemples de mascaretes intel·ligents, que veurem a continuació:

  • AERI – És un prototip de mascareta intel·ligent d’autodesinfecció. És una mascareta N95, que compta amb dos filtres als laterals recanviables. Aquesta mascareta no és necessari rentar-la, doncs té un sistema de desinfecció incorporat.
  • Mascareta intel·ligent de diagnòstic – Aquestes mascaretes poden detectar la presència del virus, amb una espècie de test de diagnòstic ràpid. Segons el destacat, s’il·lumina al entrar en contacte amb partícules de COVID-19 i també presenta uns sensors que coneixen el codi del virus.
  • Mascareta intel·ligent basada en nanopartícules – Aquesta mascareta a més de filtrar l’aire, també pot atrapar les partícules del virus i eliminar-les en queüestió de segons.
  • MOxATech: Mascareta intel·ligent capaç d’inactivar el virus – Aquesta mascareta compta amb un teixit antimicrobià que repel·leix i elimina els virus. Té una eficàcia a llarg termini, pot suportar fins a 50 rentades.
  • CLIU: Mascareta intel·ligent inclusiva i sostenible – Aquesta mascareta porta integrat un sistema de bluetooth, sensors i algoritmes amb els qual es pot accedir a la qualitat de l’aire o l’existència d’un focus de coronavirus, per exemple. També compta amb un sistema de desinfecció basat amb llum ultraviolada. EL punt més important és la inclusió, doncs està fabricada amb materials transparents i és reutilitzable.
  • TrioMed Active Mask: mascareta que desactiva el virus – Aquest mascareta té una protecció antimicrobiana activa a la capa externa i, aparentment sembla una mascareta quirúrgica convencional. Té una vida útil d’uns 5 anys.
  • Flat Tube Energy – Flat Tube Energy, una companyia alacantina, ha patentat un nou prototip de mascareta capaç d’eliminar a l’virus mentre es respira, sense la necessitat de cap filtre. Aquesta mascareta disposa d’una cortina làser UV-C que, a través dels díodes làser dirigits, permet que, en una càmera confinada laberíntica es pugui destruir el virus, entre d’altres patògens.
  • Leaf Mask – La companyia nord-americana Leaf Healthcare ha llançat al mercat una nova mascareta transparent, equipada amb un filtre HEPA N99 + que, a més de filtrar l’aire de contaminació, microbis i tot tipus de patògens com el Covid-19, és fabricada amb materials 100% reciclables i és capaç de autodesinfectarse. Compta amb un filtre de carbó actiu que elimina les males olors i altres substàncies orgàniques de l’aire. Finalment, aquestes mascaretes compten amb un revestiment antimicrobià i hidròfob permanent en la capa exterior de les mateixes, destruint el 99,99% dels microbis.
  • Civility – Un grup de dissenyadors francesos es van unir per crear una nova mascareta, segura i inclusiva, anomenada «Civility». Aquesta mascareta, a més de ser fabricada amb materials totalment transparents, inclou als laterals dos mini-ventiladors que actuen com a filtres, filtrant l’aire de virus i bacteris en un 98%. Els filtres disposats en els mini-ventiladors tenen una eficàcia de fins a dotze hores i la mascareta es pot netejar de forma segura amb solucions hidroalcohòliques.

Podeu veure la notícia sencera en aquest link: https://campussanofi.es/e-patient/noticias/mascarillas-inteligentes-covid-19/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *