Categories
General

Realitat virtual immersiva per alleugerar els efectes cognitius de la quimioteràpia

Al voltant del 60 o el 70% de les persones tractades amb quimioteràpia desenvolupen problemes cognitius que poden perjudicar directament la seva qualitat de vida. Aquest efecte nociu és conegut com a “Chemobrain” i els seus símptomes engloben des d’alteracions de la memòria o de l’atenció fins a alteracions en la funcionalitat de la persona, afectant la seva ocupació i relacions socials. A causa de la creixent progressió del càncer i els seus tractaments, professionals de l’àmbit s’esforcen per trobar solucions efectives.

En la recerca neix el projecte Oncobrian, que busca trobar millores cognitives, emocionals i de qualitat de vida en les persones amb càncer deteriorament cognitiu associat a la quimioteràpia gràcies a l’estimulació amb realitat virtual immersiva.

Enlace: https://www.rtve.es/television/20240301/realitat-virtual-immersiva-quimioterapia/15994503.shtml

(Grupo 1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *